Culinair Fotograaf Utrecht omdat eten er super lekker uit moet zien.

Culinair fotograaf Utrecht Corrine Ponsen van Zakelijke Fotomisies weet wel raad met gerechten.

splash fotografie cocktail
Splashing cocktail.

En dan bedoel ik dat ik raad weet met een gerecht te fotograferen. Een gerecht opeten weet ik trouwens ook wel raad mee, haha. Maar dat even terzijde.

Als je gerechten wilt fotograferen moet het er lekker uit zien. Op de foto wel te verstaan. Een beetje foto maken van een gerecht is niet niks.

culinair fotograaf Utrecht
Zachte onscherpte in de achtergrond.

Voedsel fotograferen kan op diverse manier. Je kan gebruik maken van bestaand daglicht, flitslicht of continu licht. Ik gebruik het eigenlijk allemaal. Niet door elkaar uiteraard. Het is maar net wat past bij het gerecht. Maar ook wat past bij de techniek die ik ga gebruiken. Dat klinkt misschien allemaal ingewikkeld en technisch. En oké toegegeven dat is het ook wel een beetje. Eén en ander is ook afhankelijk van welke stijl je wilt. Wat voor stijl straalt jouw culinaire bedrijf uit bijvoorbeeld. Daarbij hoort dan ook een passende onder en achtergrond. Er is overigens niets mis met een gerecht op een wit bord te fotograferen hoor. Ik wil alleen duidelijk maken dat er veel kan. Er is veel mogelijk.gerookte zalm

Maar daarvoor ben ik culinair fotograaf Utrecht.

Wil je bijvoorbeeld een gerecht door mij laten fotograferen voor sfeerbeelden? Dat is mogelijk. Maar wil je gerechten in detail zien, dan is dat ook mogelijk. Als we gaan kijken naar gerechten die spetteren. En dan bedoel ik letterlijk spetteren. Dan komt daar flitslicht bij kijken. Denk eens aan een saus die druppelt of spettert. Of wat dacht je van een cocktail die uit zijn glas plonst? Ik hou ervan om zulke soort foto’s te maken. Het zijn technieken die ik graag uitvoer.

Maar ook culinaire fotografie die in detail is gefotografeerd met een mooie zachte onderscherpte in de diepte is prachtig.

Lay flat fotografie is tegenwoordig ook helemaal in. En moody culinair fotografie is ook tof! Een combi van lay flat en moody is ook te gek.

culinair fotograaf Utrecht
Lay flat en moody culinaire fotografie.

Ja er zijn veel mogelijkheden. Belangrijk is dat alle gerechten er overheerlijk uit zien. Het moet er zo uitzien dat je gelijk wilt aanvallen. Lekker met die cocktail erbij. Genieten want dat is waar eten en drinken voor staat. Heb je een restaurant, ben je cateraar of werkt je in de horeca? Voor culinaire fotografie moet je bij zakelijke fotomissies zijn. Bekijk gerust het portfolio culinair op je gemak voor ideeën en inspiratie.

culinair fotograaf Utrecht
Borrelplankje.

Kortom culinair fotograaf Utrecht weet van wanten. Als je ook je gerechten op een toffe manier wilt laten vast leggen, neem dan snel contact met mij op. Wacht niet lang en maak een afspraak. We maken een plan en ik kom langs om mezelf als culinair fotograaf Utrecht uit te sloven.

En misschien wil je ook wel gelijk een creatief portret door mij laten maken? Het kan allemaal in een dag of dagdeel. Bekijk de tarieven en ik hoop je snel te zien.

flying food
Vliegend vegatrisch broodje.