Betoverende culinaire beelden door een award winnende culinair fotograaf

blauwe kaas met honing

Hoe maakt die award winnende culinair fotograaf toch zulke mooie beelden.

Visuele beleving door awardwinnende culinair fotograaf.

In de wereld van eten draait het niet alleen om smaak, maar ook om de visuele beleving. awardwinnende culinair fotograaf

Culinair fotografen hebben de kunst om voedsel op een verleidelijke en esthetisch aantrekkelijke manier vast te leggen. Daardoor worden onze zintuigen geprikkeld. Geuren zijn belangrijk, smaak is belangrijk maar een gerecht zien wat er smakelijk uit ziet is ook enorm belangrijk!

Graag neem ik je mee op een ontdekkingsreis door het werk van een award winnende culinair fotograaf.

Een chef kok kan de meest prachtige en kunstzinnige gerechten maken. award winnende culinair fotograafMaar als deze prachtige gerechten niet op de juiste manier worden vast gelegd, komen ze lang niet zo mooi en lekker over. De glans, de kleur en de structuur zijn hierbij heel belangrijk.

Compositie, kleur en styling bij culinaire fotografie.

Het is belangrijk om de juiste compositie, belichting en styling toe te passen. Ik ga hierbij vooral op mijn gevoel en mijn eigen stijl af. Mijn stijl is kenmerkend door het gebruik van bijzonder en tof licht, nooit teveel props en krachtig kleurgebruik.

KLeuren mogen iets oververzadigd zijn, maar nooit moet je hierin overdrijven. Ik mag mijzelf inmiddels een award winnende culinair fotograaf noemen. Kortom ik weet echt wel waar ik het over heb.

Lenzen en camera’s

De juiste lenskeuze is ook enorm belangrijk. Ik varieer daarin. Zoals een 35 mm, 105 mm en 70-200 mm.

Verder heb ik uiteraard professionele en full frame camera’s.

Met de juiste belichting kom ik tot een mooi beeld. Uiteraard is een goede en juiste nabewerking hierbij niet geheel onbelangrijk.tapas

Graag pas ik ook regelmatig geavanceerde technieken toe zodat je jezelf echt afvraagt, hoe is die foto toch gemaakt?

Vliegende ingredienten bijvoorbeeld, of vloeistoffen die opspatten.spetterende culinaire fotografie, award winnende culinair fotograaf

Inmiddels heb ik een aantal mooie awards op mijn naam mogen schrijven in de culinaire wereld. Bij het kopje awards vind je een mooi overzicht hiervan.

Overtuigd?? Wil jij dit ook? Ik zeg neem dan snel contact met mij op!

fotografie buitenplaats welgelegen
Vorige Fotografie buitenplaats welgelegen

Laat een bericht achter