Culinaire fotografie

Culinaire fotografie door Creatieve Fotomissies.

De bedrijfsnaam zegt het al eigenlijk. Creatieve Fotomissies maakt creatieve culinaire fotografie. Maar ja mooi gezegd maar wat houdt het precies in? Culinaire fotografie is een serie van beelden waarbij een gerecht of ingredienten op een smakelijke wijze worden gefotografeerd. Super lekker moet die foto eruit zien. Het water loopt uit je mond bij het zien van die foto. De kleuren zijn optimaal, de glans is perfect. Jij moet bij die foto gelijk denken: jammie daar heb ik trek in, dat wil ik eten! culinaire fotografie culinaire fotografie

Culinaire foto.

Maar een culinaire foto hoeft alleen van een gerecht of ingredienten te zijn. Welnee het kan een stapje verder. Cocktails, een glas wijn, een smoothie. Als je die laat splashen krijg je creatieve culinaire foto’s. Hier is dan een horecafotograaf aan het werk. Er gebeurt wat in de foto. Je denkt: wow hoe is die dan gemaakt. Het is een spectaculaire foto. Dat is ook creatieve culinaire fotografie. Maar er is nog veel meer.

Flying food fotografie.

Je kan een gerecht laten vliegen. Laten vliegen? Ja hoor, niet echt natuurlijk. Een professionele foodfotograaf weet wel raad met vliegende ingredienten. Maar door verschillende technieken kan je laten suggeren dat er ingredienten van het gerecht stuiteren en net op het bord vallen. Op die manier wordt het niet alleen lekker creatief. Zo wordt ook duidelijker welke ingredienten er zijn gebruikt. Je ziet het gewoon duidelijker omdat niet alles op en in elkaar gepropt zitten.
cocktails pastaMaar ook kan je bijvoorbeeld pollepels of gardes laten vliegen. Gewoon super tof als special effect zeg maar.

Uiteindelijk is het van belang dat de foto’s gemaakt worden in overleg met elkaar. Dus de klant en fotograaf overleggen van te voren wat precies de bedoeling is. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Wat zijn de verwachtingen enz. Heb je een restaurant, ben je bakker of cateraar? Neem dan snel contact op met mij en we bespreken de mogelijkheden.foodfotograaf salade foodfotograaf