dessert braam

Food fotografie

Food fotografie, die naam is een beetje gek niet waar?

Food fotografie, eigenlijk is het food photography.

food fotografie
Letterlijk gerookte zalm.

Een Engels woord gecombineerd met een Nederlands woord. Ik bedoel voedsel fotografie of gerechten fotografie klinkt niet echt lekker. En dat is wel waar het om draait. Het gerecht op de foto moet er echt lekker uit zien! Water tandend lekker. En het liefst ook een beetje creatief gefotografeerd. En dan moet de naam ook lekker klinken.

Het dekt wel de lading: Food fotografie.

Maar liever nog noem ik het culinaire fotografie. Kortom food fotografie of culinaire fotografie. Maar waar gebruik je nou food fotografie voor? Heb je een restaurant, bar of ben je een cateraar. Dan wil je aan je klanten laten zien wat je maakt en wat je doet. Vaak hoort daar wel een omschrijving bij van het gerecht of hapje. Maar een foto zegt meer dan duizend woorden. Een goede foto die gelijk laat zien hoe het gerecht eruit ziet. En hoe lekker het gerecht eruit ziet.

Gerechten en hapjes fotograferen.

culinaire fotografie
Splash foto van cocktails

Het gaat niet alleen om gerechten. Ook kleinere hapjes horen bij food fotografie. En ook drankjes. Dit kan een kop thee of koffie zijn. Mooie cocktails op de foto zetten is ook tof. Hierbij kan je denken aan een splash foto van de cocktail. Dan gebeurt er doordat het drankje spettert en plonst net even wat meer. Er zit beweging in de cocktail. Mooi om er ook wat ingrediënten bij te fotograferen. En ik hou wel van een beetje creativiteit. Dus je kan ingrediënten laten zweven of laten vliegen.

food fotografie
Flying food.

Zo geef je de culinaire foto net even wat extra’s.

food fotografie
Lay flat foto van macaraons. Dark en moody.

Een combinatie van food fotografie met interieurfotografie is helemaal geweldig.

Lay flat fotografie is ook helemaal in. Dat betekend gewoon van boven af gefotografeerd. Een platte foto dus. Dit kan een dark en moody foto zijn. Maar het hoeft uiteraard niet. De mogelijkheden zijn oneindig. Ben je een cateraar of heb je een restaurant?  En wellicht is het dan ook tijd voor nieuwe creatieve portretfoto’s. Voor jezelf als baas maar ook voor je personeel. Gefotografeerd in een sfeervolle setting van je eigen restaurant bijvoorbeeld.

Ik zeg wacht niet langer en neem nu contact met mij op. Dan bespreken we de mogelijkheden en maken een afspraak.

Creatieve Fotomissies staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ik werk met de beste fotoapparatuur en ik denk graag met je mee!

En dat goede bedrijfsfotografie niet heel duur hoeft te zijn kan je vinden onder tarieven. Ook daar vind je wat meer informatie.

Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.