Culinair Master Fotograaf

culinair master fotograaf

Culinair master fotograaf leek mij wel een mooie titel om te gaan behalen.

Maar terug naar het begin. In 2013 werd ik lid bij Master Photographers Network, in datzelfde jaar behaalde in mijn brons master titel met bruidsfotografie.

Nadat ik aantal jaar actief lid ben geweest heb ik de club een paar jaartjes verlaten. Maar vorig jaar begon het toch weer te kriebelen, ik miste mijn vakgenoten en in mijn fotografie was ook het 1 en ander veranderd. witlof eetbare bloemen

Culinair fotograaf.

Naast dat ik nog steeds bruidsfotograaf ben, ben ik ook culinair fotograaf. En ik vond dat ik daarin nog beter moest worden.culinair master fotograaf culinair master fotograaf

De weg naar master fotograaf.

Dus eind 2022 werd ik weer lid van MPN. Ik heb 2 coaches gezocht binnen het netwerk die mij verder konden helpen om mijn volgende titel te behalen; zilver master fotograaf.paarse cocktail groene cocktails culinair master fotograaf chocolade met bloemen rivierkreeft

En zo geschiedde. Mijn coaches waren enorm enthousiast over mijn beelden en gaven nog wat bruikbare tips waar ik mee aan de slag ging. culinair master fotograaf makreel culinaire fotografie

Zilvermaster titel.

Voor een zilvermaster titel moet je 20 afgedrukte beelden aan een internationale jury tonen, die heel duidelijk een handtekening van de fotograaf moeten hebben.

Ik ging lekker los op mijn serie. De beelden matchen niet alleen qua kleur en stijl, maar ook in structuur, vorm en manier van fotograferen.culinair master fotograaf culinair master fotograaf cocktails fotograferen culinair master fotograaf

Foodfotograaf.

Alles is met een 105 mm macro gefotografeerd, die ik sowieso regelmatig gebruik bij foodfotografie. Alles is gefotografeerd met behulp van flitslicht. De zwarte achtergrond is overal heel diep zwart.culinair master fotograaf bessen

Samenstellen van culinaire beelden.

Bijna alle beelden zijn gestackt, want diafragma 16 was niet voldoende was om alles ragscherp te krijgen. Dus van meerdere beelden die een verschillend scherptepunt hadden is 1 beeld gemaakt.culinair gerecht biefstuk eitje

Een serie.

Een serie maak je niet zomaar, daar zit veel werk achter. Zie je bijvoorbeeld dat beeld 1 en beeld 10 een overeenkomst hebben (beide kaas op een vorkje met druipende honing). culinair master fotograaf kaas op vorkDatzelfde geldt voor nummer 11 en 20 dat is beide fruit op een vorkje met druipende siroop. De bovenste reflecties zijn in zijn geheel terwijl de onderste reflecties voor de helft zijn. De cocktails matchen kruislings qua kleur. Ja er is goed over nagedacht en dat wierp ook zijn vruchten af.culinaire fotografie zilver master

Internationale jury.

De 5 koppige jury was zeer aangenaam verrast en noemde het kunst en culinaire fotografie in 1. Ze waren ook zeer aangenaam verrast dat ik alles zelf had bedacht, bereid, gestyld en gefotografeerd. En ja de meeste kruiden zijn zelfs door mij gezaaid en opgekweekt zoals bieslook, basilicum, radijskers, eetbare viooltjes en erwt.culinair master fotograaf geitenkaas

Ik kreeg in totaal 89 punten van de totaal te behalen 100, heel goed dus.

Culinair master fotograaf ben ik nu. Klinkt goed toch?

Bij het volledige panel met mijn liefde.
Uitreiking van de titel Zilver Master Fotograaf.

Neem snel contact met mij op voor een toffe foodreportage, ik ben je heel graag van dienst.

foodfotografie sushi
Vorige Sushi fotograferen

Laat een bericht achter